complejo-petroquimico

NORTEK yağlama sistemleri REPSOL komplekslerindeki varlığını artırıyor

20/04/2018 tarihinde güncellendi

NORTEK, REPSOL Química’nın sahibi olduğu Tarragona Sanayi Kompleksi’nde kullanılacak API sistemleri için iki sipariş aldı ve daha spesifik olarak tesiste enerji verimliliğini artırmaya odaklanan bir propilen türbininin reformunu gerçekleştirdi. Petrokimya pazarında standart olan zorlu API yönetmelikleri kapsamında yağlama sistemleri ve sızdırmazlık planlarının tasarımı ve üretimi NORTEK’in uzmanlık alanlarından biridir ve 1983’ten beri hizmet kataloğumuzda yer almaktadır.

Ekipmanlardan ilki Flowserve’e tedarik edilecek ve görevi bir kazan besleme suyu pompasının ve yardımcı ekipmanının yağlanması ve soğutulması olacak. Tesis, ISO 10438 (API-614, Bölüm 3) kapsamında 90 lpm’lik bir akış hızı için tasarlanmaktadır.

İkinci sipariş, Sacyr Fluor ile işbirliği içinde, şu anda çalışmakta olan türbin ve kompresör yağlama sisteminin (API-614 Ch. 2’ye göre) yenilenmesinden oluşmaktadır. Biri elektrik motoru ve diğeri buhar türbini ile tahrik edilen iki pompa ile 1.160 lpm’lik bir akış hızı için tasarlanacaktır. Bu projenin karmaşıklığı, ekipmanı mevcut sınırlı alana yerleştirebilmek ve kapatma sırasında mümkün olan en kısa sürede ve boru modifikasyonu açısından mümkün olan en az etkiyle kurabilmek için boyutları maksimum düzeyde optimize etme ihtiyacında yatmaktadır. Bu nedenle modüler bir tasarım seçilecektir.

2008 yılında NORTEK, Cartagena’daki REPSOL Sanayi Kompleksi’nin genişletilmesi için tüm yağlama sistemlerinin tedarikini tamamlamıştır.

Bu yeni siparişler, son yıllarda önemli bir teknik ve ticari alışveriş ilişkisini sürdürdüğümüz REPSOL tesislerinde ekipmanlarımızın önemli düzeydeki varlığını pekiştirecektir; bunların en önemlilerinden biri, bu yüzyılın başında REPSOL tarafından desteklenen Cartagena Sanayi Kompleksi’nin genişletme planı için tüm yağlama sistemlerinin NORTEK tarafından tedarik edilmesiydi. Çok uluslu enerji şirketinin bu projesi, bugün hala İspanya tarihindeki en büyük endüstriyel yatırımı temsil etmektedir.